Wat is een affiliate adverteerder


Een affiliate adverteerder is een bedrijf of persoon die zijn producten of diensten wilt laten promoten door affiliate marketeer en wordt ook wel merchant genoemd. Zo een bedrijf heeft vaak een website met producten die gepromoot moeten worden.

Vaak is klanten werving de reden om adverteerder te worden. Wanneer affiliate marketeers klanten bezorgen bij de adverteerder, heeft de adverteerder alle gegevens van de klant. Met deze gegevens kan hij of zij de relatie verbeteren zodat de klanten later terug komen.

Hoe wordt je affiliate adverteerder?

Je kunt affiliate adverteerder worden door je aan te melden bij een affiliate netwerk. Hier kan je jouw affiliate programma laten promoten door de affiliaties van het netwerk.

Hoeveel omzet brengt een affiliate programma gemiddeld?

Gemiddeld kan je meer dan 3000 euro per maand aan omzet draaien als adverteerder op een affiliate netwerk.

Je kan meer dan het gemiddelde verdienen als je een goed programma van de grond brengt. Denk hierbij aan een snelle laadtijd voor de affiliate links. Je website moet snel en geoptimaliseerd zijn.

Het is ook erg belangrijk dat je verschillende landingspagina’s test om er achter te komen welke het best werk. Affiliates kunnen dan meer conversies behalen en willen dan langer met je werken.

De prijs moet ook eerlijk naar de affiliate zijn, want je doet het ten slotte samen. Als je wilt dat affiliates je programma gaan promoten is het belangrijk dat ze weten dat het product goed is. Niemand wilt een product promoten dat niet goed is of niet aan de klanten denk.

Als al deze punten in overweging zijn genomen kan je ruim rekenen voor je affilliate programma. Het is namelijk niet gek om een programma te hebben die meer dan 30.000 euro omzet haalt.

Er zijn professionele affiliates die soms wel 10.000 euro omzetten in een dag. Als je mee profijt wilt hebben van die professionals moet je er alles aan doen om hun het makkelijk te maken.

Kost het geld om jezelf aan te melden als adverteerder?

Het kost geen geld om je aan te melden als adverteerder bij een affiliate netwerk. Je betaald alleen commissie aan het platform, omdat je gebruik maakt van hun netwerk van affiliates.

Affiliates begrijpen als adverteerder

Gelukkig kost het geen geld om je in te schrijven bij een affiliate netwerk, want je wilt ten slotte zoveel mogelijk winst maken.

Het is daarom ook handig om te weten wat affiliate marketing precies is en welke manieren er voor affiliates zijn om klanten te werven. Hierdoor krijg je inzicht in de doelgroep en kan je je product daar op aanpassen. Alles over affiliate marketing vind je in deze blog.

Thomas

Hey, ik ben Thomas oprichter van Onlinegrowlab. Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website. Als je vragen hebt stuur me dan een bericht via de contactpagina.

Recente berichten