Geld verdienen op instagram: tips van grote kanalen + 11 strategieën 2021


Het afgelopen jaar heb ik me gefocust op het groeien van een Instagramaccount in een andere niche. Dit is me gelukt tot 5000 volgers. Om de volging op Instagram te krijgen heb ik 2 cursussen genomen en contact op genomen met grote pagina’s binnen mijn niche. Zij vertelde mij al hun tips en trick! Benieuwt? Ik leg het hieronder allemaal haarfijn uit.

Tegenwoordig zit bijna iedereen op instagram en dat is goed nieuws. Hierdoor weten we dat er geld te verdienen valt op instagram. Nu is allen de vraag nog “Hoe verdien je geld op instagram?

Om geld te verdienen met instagram kan je gebruik maken van de onderstaande manieren. Je zult alle tips tricks en tools vinden die je nodig hebt om succes te bereiken op dit platform.

De meest gebruikte manier om geld te verdienen op Instagram is een shout-out doen voor een andere pagina. Hiermee verdient de pagina die de shout-out doet geld van de pagina die wil worden gepromoot. Gemiddeld komt dit neer op 30 euro per 24 uur.

De 10 beste strategieën om geld te verdienen op instagram:

Als je geld wilt verdienen met instagram kan je gebruik maken van deze 10 strategieën.

Dit zijn de meest gebruikte en lucratieve manieren om geld te verdienen via Instagram. Je kunt sommige manieren al toepassen onder de 100 volgers.

1. Gesponsorde posts plaatsen

Voor het plaatsen van gesponsorde posts heb je wel een aantal volgers nodig. Bedrijven of andere mensen willen waarschijnlijk met je werken als je 1000 volgers hebt.

Maar er van uitgaand dat je meer dan 5000 volgers hebt en gebruik wilt maken van deze strategie, ga ik je toch een aantal dingen uitleggen.

Als je mensen wilt vinden voor gesponsorde posts. Kan je een actieve en passieve houding aannemen. Hiermee bedoel ik dat je rustig kunt wachten tot er pagina’s of bedrijven naar je toekomen voor promoties.

Dit kan zeker werken alleen moet je het geluk hebben dat mensen je vinden. Een andere manier is actief actie ondernemen.

Om dit voor elkaar te krijgen moet je contact opnemen met bedrijven of beginnende pagina’s in je niche. Je maakt gewoon een prijslijst voor 12 uur post, 24 uur post en een bundel van posts en gebruikt een unieke sellingpoint om ze te overtuigen.

Je neemt dan contact op met die mensen en doet hun een aanbod. Hierdoor vergroot je de kans op inskomsten.

2. Eigen producten of diensten promoten

Als je een pagina bouwt om producten of diensten te promoten komt deze strategie perfect van pas.

Je kunt namelijk makkelijk via je bio je website toevoegen, zodat mensen landen op je website. Het enige wat jij dan hoeft te doen is de bezoekers converteren tot aankoop.

3. Verkoop je eigen producten via Instagram Shop

Dit lijkt een beetje op de strategie hierboven, maar er zit wel degelijk verschil in.

Je kunt namelijk bij Instagram je producten koppelen aan je pagina. Hierdoor kunnen mensen direct de prijs van de producten zien op je posts.

Als de bezoeker dan klikt op de naam en prijs in je post, wordt hij of zij doorgestuurd naar je Instagramshop. Hier kunnen ze een aankoop doen en verdien jij geld.

4. Affiliate Marketing toepassen

Dit is een van de makkelijkere manieren van geld verdienen op instagram. Bij affiliate marketing heb je namelijk geen eigen producten.

Je kunt mensen dus sturen naar een landingspagina en hier je affiliate links op promoten.

Als mensen dan iets kopen via de link verdien jij de commissie die het affiliate netwerk heeft opgesteld.

5. Verdien geld met IG TV

Posten op instagram blijft belangrijk als je er geld mee wilt verdienen. Om je kansen te vergroten moet je alle aspecten van het platform gebruiken, daar is Instagram tv een van.

De gouden regel voor het pakken van de aandacht van de gebruiker in de eerste 30 seconden geld ook voor instagram tv. Gemiddeld kijken de meeste gebruikers alleen de eerste 15-30 seconden. Dit is minder dan 1% van de totale tijd die je kunt uploaden op instagram tv.

Op IGtv kan je video’s tot 1 uur uploaden. Het is daarom belangrijk dat je de aandacht echt vast probeert te houden binnen deze 30 seconden. Je kan dan een nieuwe invalshoek gebruiken om de gebruiker geïnteresseerd te houden in de video.

Als je het voor elkaar weet te krijgen om de gebruikers langer te laten kijken naar je video’s krijg je meer bereik van het instagramalgoritme. Meer bereik betekend ook gelijk meer potentiële klanten of leads.

Je kan de mensen die je video een x aantal minuten bereiken meerdere call-to-actions geven, zodat ze actie ondernemen en iets kopen op je website of landingspagina. Je moet er alleen voor de zorgen dat er een klikbare anchorlink in de bio van je instagram staat of een klikbare link naar je een van je pagina’s waarop de producten staan.

6. Verkoop je gemaakte foto’s

Als je een fotograaf bent of goed bent in het schieten van mooie foto’s, kan je die foto’s gebruiken om te verkopen. Er zijn verschillende manieren om geld te krijgen voor het schieten van foto’s.

Wanneer je langer voor jezelf werkt als fotograaf kan je instagram inzetten als marketingtool voor je bedrijf. Je kan bijvoorbeeld gratis fotoshoots doen en die plaatsen op je account.

Op het moment dat mensen hier iets van horen krijg je mond-tot-mondreclame. Daardoor kan je fotoshoots verkopen en daarmee ook direct de foto’s die daarbij horen. De gemaakte foto’s kan je dan weer gebruiken als content voor je instagram.

7. Maak gebruik van Instagramreels

Instagramreels is een functie op instagram die redelijk nieuw is. Het voordeel hiervan is dat veel mensen het gebruiken als gebruiker, maar niet als contentcreator. Hierdoor is er meer kans om geld te verdienen met instagramreelsvideo’s.

Het voordeel dat je hebt wanneer je start met gebruiken van reels heeft te maken met bereik. Over het algemeen is het bereik op instagram tegenwoordig niet goed. Je post worden vaak maar aan 1-5% van je volgers laten zien. Je verliest dus tot 95% efficiëntie.

Aan de andere kant heb je reels. Deze functie binnen Instagram is ongekend doordat het bereik tientallen keer groter is dan de klassieke nieuwsfeed. Je komt veel sneller op de ontdekpagina en hierdoor bereik je met een pagina van maar 500 volgers, zomaar meer dan 50.000 gebruikers.

Omdat het bereik zo ontzettend groot is kan je ook makkelijker een volging op bouwen. Zoals je weet betekenen meer volgers ook meer geld. Je kan namelijk naar meer mensen tegelijkertijd adverteren.

Het wordt met een groot bereik makkelijker om mensen naar je affiliate links of je website te sturen.

8. influencer worden

Deze moet er tussen staan. Maar, zoals we allemaal weten is het moeilijk om dit te bereiken. Het worden van een influencer staat er tussen omdat het ook zeker een goede manier is om geld te verdienen op instagram.

Het is alleen niet voor iedereen weggelegd om influencer te worden. Je moet veel toewijding hebben voor het plaatsen van content en je naam bekend maken. Als je hier geen passie voor voelt moet je dit ook vooral niet proberen, want dat is weggooide tijd.

Ik ben zelf geen influencer en kan je hier dus niet mee helpen.

9. Dropshippen via je pagina

Dropshippen is in 2021 nog wel aan de orde. Veel mensen maken nog steeds gebruik van dropshiping, ondanks de trend dalende is. Maar dat neemt niet weg dat we geld kunnen verdienen met dropshippen op instagram.

Het werkt hetzelfde als de meeste andere strategieën. Het enige verschil is dat je nu niet zelf de producten hebt maar deze laat versturen door de leverancier.

Hierbij heb je dus geen affiliate link of eigen producten nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een eigen webshop met foto’s van de producten die je wilt gaan verkopen.

10. Gebruik maken van brand deals

Dit is een lucratieve manier om inkomsten te genereren op instagram en andere platformen. Deze strategie werkt voor alle socialmediaplatformen en dus niet specifiek voor instagram alleen.

Brand deals zijn aanbiedingen van bedrijven die graag met jou als merk of als persoon willen werken. Hun voordeel hierbij is dat ze een nieuwe doelgroep kunnen bereiken via jou.

Bedrijven betalen grof geld voor het bereiken van een doelgroep op instagram. Dit betekend dus ook hoe groter de doelgroep is die je aanspreek hoe meer je kan verdienen. De prijzen lopen van het krijgen van gratis producten tot duizenden euro’s voor een post van 24 uur.

Hoeveel volgers heb je nodig om via Instagram geld te verdienen?

Het maakt niet uit hoeveel volgers je op instagram hebt om geld te verdienen. Je kunt na het starten van je pagina direct gebruik maken van verschillende manieren om inkomsten te genereren. Dit kan al bij 100 volgers, alleen zal dit geen significante inkomsten genereren.

Gemiddeld gezien betaalt een adverteerder €5,77 per 1000 impressies. Je kan er dus vanuit gaan dat er gemiddeld meer dan €5,77 per 1000 impressies. Deze conclusie kan getrokken worden doordat adverteerder steeds blijven adverteren op het platform.

Zoals je hierboven kan zien zijn de verdiensten per volgers een schatting van de Instagramadvertenties. Dit heb ik zo gedaan omdat het voor elke pagina anders is. Je kunt bijvoorbeeld met een memepage minder geld verdienen met 1000 volgers, dan een pagina over meubels met 1000 volgers.

Dit komt doordat je bij de tweede pagina meer gerichte volgers hebt. Deze volgers zijn daarom ook meer bereidt iets te kopen via affiliate links of een gekoppelde webshop.

Als gemiddeld gezien zijn er minimaal 1000 volgers nodig om een klein bedrag te verdienen op Instagram. De berekening voor deze stelling komt uit het gemiddelde conversiepercentage van 1% op internet.

Als 1% van je volgers iets koopt kan je dus geld verdienen aan 10 mensen uit je volging van 100 volgers. Wanneer je €30 verdient per commissie of verkoop, praat je over 300 euro per maand.

Zo krijg je meer volgers op Instagram

Er zijn veel strategieën om volgers te krijgen op instagram. Maar sommige strategieën en manieren zijn beter dan andere.

Om je in goede banen te leiden heb ik de verschillende opties om aan volgers te komen in een lijst gezet.

Strategieën om te groeien op instagram:

  • Consistent posten op instagram
  • Gebruik hashtags met weinig concurrentie
  • Post zo waardevol mogelijke content
  • Plaats het onderwerp van de niche in je gebruikersnaam
  • Zorg dat je mensen zo lang mogelijk betrokkenheid (Denk aan carrousel, video en reeks posten.
  • Werk samen met andere pagina’s

Ik wil je een aantal van deze punten uitleggen, zodat je precies weet wat ik bedoel.

Hashtags met weinig concurentie zijn belangrijk omdat je hier langer bovenaan in de hashtag blijft staan. Je kunt een app gebruiken die laat zien hoe moeilijk een hashtag is. Ik gebruik zelf
“Tagify: hashtags for Instagram”. Je kunt hier de makkelijkste hashtags in jouw niche vinden.

Mensen betrokken houden bij je content. Deze stelling is ook een erg belangrijk punt. Dit komt doordat het algoritme van Instagram meet hoelang mensen betrokken blijven bij je content.

Als je een carrousel gebruikt, kan je tot 8 foto’s toevoegen. Als je volgers alle 8 foto’s bekijken krijg je een boost in de nieuwsfeed van je volgers. Hierdoor krijg je een groter bereik en groeien je volgers.

Gebruik instagram analytics

Wanneer je een nieuwe bedrijfspagina aanmaakt kan je de professionele versie van Instagram aanzetten. Hierin kan je zien hoeveel volgers je er bij hebt gekregen en hoeveel je hebt verloren.

Ook kan je bij analytics zien welke post het beste zijn bekeken en waar je de meeste betrokkenheid op hebt.

Dit is belangrijk omdat je hiermee kan splittesten welke posts het beter doen dan andere. Je kunt dan lezen in de data wat je volgers willen zien, hierdoor maak je on weerstaanbare content voor je pagina en zal je meer gevonden worden.

Pas instagram seo toe

Ja echt, Instagram seo is een ding. Je kunt als je slim gebruik maakt van de zoekmachine van instagram ranken in de zoekbare resultaten van instagram.

Denk hierbij aan het toevoegen van het onderwerp van je niche in je gebruikersnaam. Je kunt meerdere zoekwoorden toevoegen aan je gebruikersnaam, zodat je ook gevonden kunt worden aan relevante zoekwoorden van jouw niche.

Let bij het kiezen van zoekwoorden goed op de concurrentie. Het laatste dat je wilt is een zoekwoord toevoegen aan je gebruikersnaam die 40 andere pagina’s ook in hun naam gebruiken.

Kies een specifieke doelgroep

Dit is een van de meest belangrijke dingen die je kunt doen om te slagen op instagram.

Het kiezen van een specifieke doelgroep, ook wel niche genoemd, is belangrijk voor het krijgen van volgers. Dit komt doordat je makkelijker bepaalde mensen kan bereiken die geïnteresseerd zijn in jouw niche.

Als je dus je hashtags goed gebruikt weet Instagram precies waar je pagina over gaat en kan deze dan laten zien op de explorepage van Instagram.

Ook verlies je hierdoor minder volgers, omdat je volgers precies weten wat ze kunnen verwachten met jouw posts.

tip# Niet te veel promo plaatsen

Dit stuk mag niet ontbreken aan een goede gids om geld te verdienen op Instagram. Het plaatsen van te veel promoties op je account zorgt voor een verlaging van de betrokkenheid van je account.

Je krijgt hierdoor meer mensen die je ontvolgen. De mensen die je nog volgen worden minder vatbaar voor de promoties die je nog plaats en daardoor gaat de omzet van je pagina naar beneden.

Succesvol geld verdienen met instagram: alle tips en tricks

Naast alle strategieën over het verdienen van geld op instagram, zijn er ook nog een paar praktische tips en tricks die je kan toepassen om je succes sneller te laten groeien.

Profiteer van het Instagram algoritme

Het instagram algoritme is een belangrijke schakelen in het verdienen van geld op instagram. Alles staat namelijk met het bereik van het aantal account en volgers.

Het enige wat het totale bereik omhoog kan brengen is het algoritme van Instagram. Het algoritme scant namelijk alle gebruikers en het gedrag dat daar bij hoort. Wanneer iemand langer naar een video of foto kijkt, wordt deze meer laten zien in de nieuwsfeed van de gebruiker. Hierdoor wordt de content relevanter en blijft de gebruiker langer op het platform.

De content binnen instagram is ook per categorie verdeeld, van hoofdonderwerpen tot subonderwerpen. Alles binnen die onderwerpen heeft een specifieke markering zodat het algoritme weet waar welke content bij hoort. Hierdoor weet Instagram precies aan wie ze welke content moeten laten zien.

Als jij dus uit verschillende onderwerpen content post wordt je nooit echt gevonden op een onderwerp. Instagram weet dan namelijk niet waar je pagina over gaat en bij welke doelgroep het hoor.

Het is daarom belangrijk om een kleine specifieke niche te kiezen. Gebruik relevante hashtags zodat je makkelijker gevonden wordt en alles voor Instagram duidelijk wordt.

Pak het professioneel aan

Hoe professioneler je jouw Instagrampagina opbouwt hoe meer vertrouwen mensen hebben bij je pagina. Wanneer je als een professioneel bedrijf overkomt kan je ook meer geld vragen voor je producten en diensten, omdat je percieved value omhoog gaat.

De gebruikers zien dan meer waarde in je merk en zijn dus ook bereid om meer geld te betalen voor alles wat je verkoopt.

Reageer op anderen

Het reageren op andere is ook een heel belangrijk punt om te groeien op Instagram. Wanneer je actief omgaat met je account krijg je ook meer bereik van het instagramalgoritme.

Alles wat je doet wordt geregistreerd, dus ook het reageren op posts. Naast meer bereik door het systeem van Instagram krijg je ook meer bereik omdat mensen je reactie zien op andere pagina’s. Denk er aan om zo uniek mogelijke reacties te geven zodat gebruikers een betrouwbaar beeld krijgen van jou als kanaal.

Door het reageren op reacties onder je eigen posts, bouw je ook een band op met je doelgroep. Dit is belangrijk voor het krijgen van meer betrokkenheid op je posts. Wanneer de betrokkenheid omhoog gaat, zal ook het bereik en het conversiepercentage omhoog gaan.

Voeg sneltoetsen toe aan je keyboard met zitten als reactie.

Tip#

Koop geen Instagramvolgers

Instagram volgers kopen is geen goede strategie, omdat je vaak volgers koopt die niks te maken hebben met de doelgroep. Hierdoor wordt de relevantie van je posts minder groot, waardoor de betrokkenheid lager wordt en daarmee ook het bereik.

Wanneer je toch van plan bent geld uit te geven aan het verkrijgen van volgers kan je dit beter doen door shout-outs van grotere pagina’s in je niche. Ook kan je gebruik maken van influencers die relevant zijn aan jouw pagina. Hierdoor bereik je meer gebruikers.

De gebruikers die de influencer volgen zijn trouw aan zijn/haar kanaal, daarom is het percentage dat je volgt na een shout-out een stuk groter.

Volgens het onderzoeksrapport van P.Williams is het percentage gebruikers dat volger wordt van een account op instagram 1.85%.

Hieruit kan je dus opmaken dat, hoe meer bereik je krijgt, des te meer volgers je zult krijgen. Als je nieuwsgierig bent naar het report van P.Williams, dan kan je die hier vinden.

Werk samen met andere instagram pagina’s

Door samen te werken met meerde pagina’s binnen je niche kan je meer geld verdienen. De meeste accountbeheerders op Instagram hebben een pagina om daar uiteindelijk geld mee te verdienen net als jij.

Als je die mensen samen in een groep kan krijgen heb je elkaar naar hogere doelen. Wanneer de samenwerking zorgt voor extra bereik en gratis promotie, groeit ook je aantal volgers. Dit kan je dan een-op-een terug zien in de inkomsten van je pagina.

Promoot jezelf op andere platformen

Naast instagram zijn er ook nog andere platformen waar je gebruik van kunt maken om te groeien op instagram. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Pinterest of Youtube. Je kunt namelijk op deze platformen makkelijk organisch verkeer krijgen die je terug kunt lijden naar je Instagrampagina.

Hierdoor wordt je nieuwsfeed meer bekeken en groeit het aantal volgers. Het doel voor promotie op andere platformen moet zijn om je publiek zo groot mogelijk te maken. Hoe groeter het publiek is die naar jou content wilt kijken hoe meer geld je zult verdienen aan je socialmediakanalen.

Geld verdienen met Instagram is vooral consistentie

Wanneer je regelmatig op Instagram berichten plaatst zullen je volgers hier gewend aan raken. Het is daarom dus goed om na te gaan in de analytics van je account wanneer je volgers online zijn.

Je kan op Instagram makkelijk via het dasboard van je bedrijfsaccount zien welke tijden en dagen je volgers het meest actief zijn.

Probeer dan op die tijden je posts te plannen, zodat er meer consistentie en regelmaat zit in het plaatsen van je content.

Er zijn talloze apps die je kunnen helpen bij het vooruit plannen van je content. Hierdoor wordt het makkelijker om regelmaat en consistentie te houden in het plaatsen van posts.

Ik gebruik zelf de volgende app:

Veelgestelde vragen over geld verdienen met Instagram

Hoe word je influencer?

Om een influencer te worden moet er worden gewerkt aan personalbranding. Dit betekent dat de doelgroep de maker van de content herkent bij gezicht en naam. De herkenning zal zorgen voor mond-tot-mondreclame. Zo groeit een persoon uit tot influencer.

Hoeveel geld kan ik vragen per post?

Aantal volgers100k- volgers100-500K volgers1M+ volgers
Instagram shout-out opbrengst €0 – €250€250 – €1500€1500+

Hoe vind ik adverteerders?

Om als adverteerders te vinden als eigenaar van een account zijn er 2 opties.

  1. Wachten tot adverteerders contact op nemen met de eigenaar van het account. Dit werkt alleen wanneer het account van aanzienlijke grote is.
  2. Contact opnemen met mogelijk geïnteresseerde partijen die zaken willen doen met een account van jouw formaat.

Thomas Hendrix

Hey, ik ben Thomas oprichter van Onlinegrowlab. Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website. Als je vragen hebt stuur me dan een bericht via de contactpagina.

Recente berichten