CPA marketing – Alles wat je moet weten


Je hebt je verdiept in marketing en wilt nu weten wat CPA affiliate marketing is. Ook ik heb op dit punt gestaan en wilde buiten alleen de definitie ook weten wat je er precies mee kan doen. Dit is namelijk een manier van geld verdienen zonder sales, met een gigantisch potentie…

Wat is CPA marketing?

CPA marketing is een vorm van marketing waar gebruik wordt gemaakt van conversie registratie. Het is een model dat wordt gebruikt in affiliatemarketing om een waarde te koppelen aan een actie, zodat de affiliate betaald kan krijgen wanneer de actie uitgevoerd wordt.

Om een duidelijk beeld te krijgen wat cpa marketing precies is neem ik je mee in een voorbeeld van het model je leert hoe het precies in zijn werk gaat bij betaling en wat er gebeurt wanneer de conversieactie heeft plaatsgevonden.

Hier zijn 5 soorten modellen die worden gebruikt om conversies te registreren om uit te betalen:

  • PPC = staat voor pay per action.
  • PPL = staat voor pay per lead.
  • PPS = staat voor pay per sale
  • PPCAL = staat voor pay per call
  • PPV = staat voor pay per view

CPA campagne
Als je jezelf aanmeldt bij een CPA netwerk kan je campagnes kiezen die betalen volgens het CPA model. Dit betekent dat je betaald krijgt per actie en die actie is op zijn beurt dan een conversie voor je campagne.

De reden dat een publisher betaalt per actie is omdat hij of zij waarschijnlijk ook niet direct iets verkoopt, maar die klant in de toekomst wel veel waard kan zijn. Ze hebben dus berekend wat ze per actie mogen betalen zodat ze geen verlies draaien.

Wat betekend het?

CPA = staat voor cost per action. Het is een vorm voor het meten van een conversie waarvoor betaald kan worden door de publisher.

Wat is een CPA netwerk?

Een CPA netwerk is een bemiddelaar die zorgt voor de link tussen de publisher en adverteerder. Ze zorgen ervoor dat de adverteerder kan kiezen uit verschillende offers om te promoten.

Je kan je als adverteerder aanmelden bij een CPA netwerk en kiezen uit honderden verschillende offers van allemaal verschillende aanbieders. Hierdoor kan je makkelijk een aanbod kiezen die goed bij je website of advertentie strategie past.

Hoe een CPA netwerk de publisher kan helpen is door het vinden van mensen die hun offers willen promoten. De publisher hoeft dan zelf niet te zoeken naar een adverteerder die zijn product wilt adverteren, want alle adverteerders komen auotmatich al naar een CPA netwerk om offers te zoeken. Het is dus voor iedereen een win, win situatie.

Hoe werkt CPA marketing?

Je kunt hier zien hoe CPA marketing werkt. Ik een voorbeeld voor je uitgelegd zodat je makkelijk kan zien hoe het in zijn werk gaat en wat een CPA actie precies is.

Stel je draait een campagne voor een nieuwe game in de playstore. Het spel lijkt je leuk en je denkt dat je wel een aantal mensen zover kunt krijgen het te gaan spelen. Bij het aanmelden van je cpa campagne voor deze game staat dat het CPA model wordt gebruikt en de uitbetaling 1,57 euro is. In beschrijving er onder staat wat de actie moet zijn om betaald te krijgen volgens CPA. De actie die moet worden uitgevoerd is “download”.

Je weet nu dus twee dingen hoeveel je krijgt en wat je moet doen. Dus je gaat aan de slag en maakt een reviewpagina voor de game. Je stuurt traffic naar de pagina toe en wacht tot de eerste mensen de game downloaden. Na een dag gewacht te hebben heb je 10 conversies die verkreggen zijn door de affiliate link om de game te downloaden. Je krijgt nu dus 7,85 euro voor de downloads en je hebt niet eens iets verkocht! dat is toch super?

Wanneer gebruik je een CPA-afrekenmodel?

Je gebruikt een CPA afrekenmodel wanneer je geld wilt verdienen door mensen een actie uit te laten voeren. Dit kan een download, formulier invullen of een klik zijn. Er zijn naast deze 3 ook nog andere acties die worden gerekend bij CPA maar dit zijn de meest voorkomende.

Voor het gebruik van een CPA model in affiliatemarketing hoef je dus niets te verkopen. Het is als je slim nadenkt dus veel makkelijker om geld te verdienen met verkeersbronnen die normaal gesproken geen geld opleveren.

Als voorbeeld nemen we Google-advertenties. Als je bij Google advertenties gaat adverteren op een keyword bijvoorbeeld “schoenen kopen” weet je dat de zoekintentie kopen is. je weet dus ook dat je makkelijk iets aan deze mensen kan verkopen. Maar hoe zit het dan als iemand in typt “leuke gratis spellen voor op je telefoon”. Je weet dat de persoon die dit intyps niks wilt kopen. Je zult dus waarschijnlijk ook niks aan hem of haar op dat moment kunnen verkopen.

Dit zijn dus typische gevallen van pech wanneer je iets wilt verkopen wat met spelletjes te maken heeft. Maar toch kan je goed geld verdienen door gebruik te maken van CPA. Je begrijpt waarschijnlijk al waarom, want je hoeft de persoon die dit opzoekt niets te verkopen. Super handig dus. Je kunt gewoon een lijst maken van de leukste spellen om te spelen. De spellen die je dan in je lijst verwerkt zijn de spellen die je hebt gevonden bij het CPA netwerk en voilà je heb geld verdient bij elke download zonder dat je daar maar iets voor hebt hoeven verkopen.

Thomas

Hey, ik ben Thomas oprichter van Onlinegrowlab. Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website. Als je vragen hebt stuur me dan een bericht via de contactpagina.

Recente berichten