Affiliate marketing zonder website beginnen kan met een klein budget


Affiliate marketing zonder website

Toen ik net hoorde over affiliate marketing dacht ik altijd dat het niet mogelijk was om zonder Googleranking of website affiliate marketing te doen. Gelukkig ben ik erachter dat het wel mogelijk is en dit wil ik met jullie delen.

Je kan affiliate marketing zonder website beginnen door gebruikt te maken van direct linking en socialmedia. Direct linking is een manier van adverteren waarmee de bezoeker direct wordt gelinkt naar het aanbod. In dit artikel ga ik precies uitleggen hoe je dit allemaal kunt doe en via welke verschillende wegen dit allemaal mogelijk is, zodat ook jij kan starten met affiliate marketing zonder een website te maken.

Affiliate marketing zonder website

Naast direct linking zijn er nog meer manieren om te je affiliate programma’s te promoten. Ik heb alle opties die ik kon bedenken op een rij gezet, zodat je zelf een manier kan kiezen die bij je past. Laat ik je niet langer op houden hier zijn je opties.

Email marketing lijst groeien

De meest winstgevende, maar vaak overgeslagen strategie is e-mail marketing. Hierbij maak je gebruik van mailing lijsten waaraan je de producten gaat vermarkten. Je kan je affiliate link plaatsen in de e-mailreeksen die je hebt opzet met een autoresponder.

Waarom dit zo vaak wordt overgeslagen heeft te maken met het bouwen en mailen van je lijst. Veel mensen hebben het idee dat niemand meer reageert op mail of ze überhaupt leest, laat staan iets kopen. Maar niets is minder waar. Want het bouwen van een mailinglijst werkt nog steeds ontzettend goed als je weet wat je moet doen.

Het gebruik maken van maling strategieën komt hier goed van pas. Je kunt namelijk met de juiste strategieën duizenden e-mail abonnees krijgen, die helemaal gratis zijn! Lijkt je dat iets te ongeloofwaardig? Dat snap ik maar al te goed, want gratis geld bestaat tenslotte niet.

Maar, het komt behoorlijk dicht in de buurt van een gratis mailinglijst. Laat het me uitleggen.

Als je een email lijst gaat bouwen kan je dat op verschillende manieren komen aan aanmeldingen. Je hebt gratis manieren, maar ook betaalde. Ik wil je graag een gratis en betaalde manier laten zien om een lijst te bouwen, zodat je een duidelijk idee krijgt waarom beide manieren eigenlijk gratis zijn. Je kan dan zelf beslissen welke manier bij je past!

Een gratis mailing lijst maken

Als je een gratis mailinglijst wilt maken kan je verschillende strategieën toepassen. Ik heb het dan bijvoorbeeld over socialmedia of SEO. Bij die twee manieren kan je gebruik maken van organische rankings om een lijst op te bouwen waaraan je gaat verkopen. Het maken van een malinglijst via de gratis manier kost wel enige tijd, want je moet een doelgroep bereiken op een zoekmachine of op je socialmedia kanalen.

Socialmedia gebruiken voor het bouwen van een mailinglijst

Als je socialmedia wilt gebruiken om een lijst op te bouwen kan je denken aan instagram (wat behoorlijk lastig is), youtube, facebook, snapchat, linkedin, tiktok en pinterest.

Bij deze platformen werkt het in de essentie allemaal hetzelfde. Je maakt content voor het platform waarin je waarde creëert voor de gekozen doelgroep. Je kan dan denken aan infographics, how-to afbeeldingen, voorbeelden, oefeningen of tutorials.

Als je bij platformen net als TikTok, instagram, snapchat en Pinterest een volging wilt krijgen is het belangrijk dat je de juiste content kiest voor dat platform. Ik raad zelf aan om hier gebruik te maken van how-to afbeeldingen, video’s, oefeningen en video’s ,omdat menen hier veel waarde aan hechten. Het is belangrijk dat je hierbij ook zorgt dat de content die je maakt mensen geïnteresseerd houdt, zodat ze reageren, likes geven en je bericht misschien delen. Als je deze strategie lang genoeg toepast kom je vanzelf op het moment dat je publiek gaat trekken die houden van jouw content.

Wanneer je gebruik wilt maken van LinkedIn is het belangrijk dat je consistent blijft posten. De organische groei van LinkedIn in is heel goed en je kan dus makkelijk ranken op het platform. Je moet alleen wel rekening houden met de doelgroep die gebruikt maakt van LinkedIn, omdat dit een serieuzere doelgroep is dan de anderen platformen. Als je zakelijke producten of diensten wilt gaan aanbieden in je mailinglijst is LinkedIn de beste manier om te groeien.

De laatste twee opties die je over hebt zijn facebook en youtube. Op deze platformen moet je een lange adem hebben, omdat de reach ( het aantal potentiële bereikbare mensen) laag is. Het duurt hierdoor erg lang om te groeien op de platformen. Maar, als je echt een doorzetter bent kan het ontzettend winstgevend uitpakken. Je moet bij facebook dan denken aan het bouwen van een privé-facebookgroep om hier je helpende hand in te verlenen, zodat mensen waarde zien in de groep. Als we het hebben over youtube geldt hetzelfde verhaal. Je probeert hier in de gekozen niche een kanaal te starten waarin je waarde toevoegt voor de kijker, zodat ze de video opslaan, delen of likes geven.

Test verschillende landingspagina’s, zodat je komt achter de beste conversie percentage komt

#tip

De mailinglijst die je wilt gaan opbouwen kan pas wanneer je een volging begint te krijgen. Mensen die je content hulpzaam of interessant vinden zien waarde in je content, waardoor ze sneller geneigd zijn meer hiervan te willen zien. Het is dus belangrijk dat je mensen echte waarde geeft, zodat ze dat ook verwachten wanneer ze inschrijven voor je nieuwsbrief, e-book, tutorial of tips. Nu ik het toch over deze onderwerpen heb. Laat ik iets dieper inzoomen op de formats waarmee je e-mail aanmeldingen kunt krijgen.

De formats die ik net heb benoemd is de soort content waarmee je mensen laat aanmelden voor je email lijst. Deze formats worden ook wel leedmagneten genoemd en zijn bijzonder goed om mensen over te halen voor een aanmelding. Je kunt bij het maken van de leadmagneten een opzet maken tot de aanmelding. Hierbij bedoel ik dat je content gaat maken rondom de leadmagneet en verteld dat er ook een premium versie is ver de huidige content. Je vertelt dan dat je dat stuk content kunt krijgen door jezelf aan te melden voor de mailinglijst. Als je gebruik maakt van socialmedia voor e-mailaanmeldingen moet je gebruikmaken van een landingspagina om je aanmeldingen op te verzamelen. Je kunt dan de link van je landingspagina gebruiken onder je video, in de facebookgroep op in je bio.

Betaalt een mailinglijst maken

Wanneer je geld over hebt en betaald een mailinglijst wilt maken moet je gebruik maken van advertenties. Je kunt advertenties runnen op verschillende platformen. Denk hierbij aan Google, facebook, instagram en youtube.

Als je wilt starten met betaalt een mailinglijst maken zou ik beginnen met facebook en instagram, omdat dit de makkelijkste opzet heeft om leads te generen voor je mailinglijst.

Je kan bij facebook en instagram in de facebookbuisinessmanager een advertentiecampagne opzetten. Hierin kun je kiezen voor en leadcapturepage. Dit is een pagina waarin mensen een form kunnen invullen zodat ze op je e-mail lijst komen. Het belangrijkste bij een mailinglijst maken met advertenties is dat je een ROI op je advertenties. Hiermee bedoel ik dat wanneer mensen zich aanmelden voor je mailinglijst, zij direct iets kunnen kopen, zodat je een break-evenpoint kunt hebben op je advertentiecampagne.

Denk hierbij aan een affiliate link die relevant is aan de gemaakte advertentie. Nee, niet iedereen hoeft iets te kopen via de link, maar als er 1 op de 100 mensen iets koopt heb je al een ROI om op te gaan optimaliseren. De reden voor het plaatsen van een affiliate link in je eerste email is dat de kosten voor je campagne naar 0 euro kunnen gaan. Als je net zoveel uitgeeft als de affiliate link opbrengt kun je dus met betaalde advertenties een gratis mailinglijst maken. De waarde zit dan in de lijst, omdat je de lijst kunt monotizen om geld aan te onttrekken.

Een Youtube kanaal maken

Bij het maken van een YouTube kanaal is belangrijk dat je een lange adem hebt. Ik heb hierboven al benoemd hoe je jouw kanaal kunt motizen door een mailinglijst te koppelen aan een landingspagina. Maar dit is niet de enige manier om gebruik te maken van affiliate binnen youtube.

Je kunt als je een youtube kanaal heb gemaakt en publiek hebt vergaart gebruik maken van direct linking (hieronder meer informatie over direct linking). Je plaatst dan de links die je hebt gekregen bij een affiliate netwerkt onder je video’s.

Als je in je video’s praat over bepaalde producten of diensten kun je relevante links bij die producten zoeken en plaatsen in de beschrijving van je video’s. In de video kun je dan met een call-to-action verwijzen naar de beschrijving zodat je mensen attent maakt dat er links in je beschrijving zijn die hun verwijst naar de producten of diensten.

Google AdWords gebruiken zonder website

Een van de betaalde vormen van affiliate marketing zonder website is het gebruik maken van Google Adsense. Je kunt bij Google geen gebruik maken van direct linking, omdat ze dat geen prettige gebruikservaring vinden voor de gebruikers van google.

Om toch je affiliate links te kunnen promoten via Google Adsense moet je gebruik maken van een landingspagina, anders kan je account geblokkeerd worden. Je komt dan terug op het eerste punt van monitization en dat is het bouwen van een landingspagina waarin mensen kunnen aanmelden voor je e-maillijst.

Als je de landingspagina hebt opgezet kan je die koppelen aan een email autoresponder. Daarna kun je de campagne gaan opzetten in Google Adsense met relevante keywords die te maken hebben met je niche. Het opzetten van Google Adsense kan moeilijk zijn, omdat je moet weten hoeveel je kunt betalen voor kliks naar je landingspagina ten opzichte van de conversionrate van je landingspagina.

Je kunt ook gebruik maken van bing ads. Deze zijn goedkoper en worden minder snel afgekeurd dan Google Adsense

#Tip

Forums gebruiken

Deze manier is geldig, maar niet aan te raden. Je kunt namelijk affiliate links op forums plaatsen die verwijzen naar producten of diensten. Het probleem hiermee is, is dat jouw links vaak niet worden geaccepteerd door de threadbeheerder. Je bent dan bezig met het plaatsen van affiliate links die uiteindelijk of geen verkeer krijgen of worden verwijders. Maar, als je toch beslist om het te gaan proberen kun je gebruik maken van forums zoals quora, reddit of Final thoughts

Probeer bij deze manier relevante vragen te vinden die te maken hebben met je niche. Je kunt dan bij die vragen verschillende affiliate links zoeken en die plaatsen als antwoord met een uitleg op de vraag.

Facebook inzetten voor affiliate marketing

De enige manier om goed gebruik te maken van facebook voor affiliate marketing zonder website is een facebookgroep opzetten. Ja, je kunt jezelf ook aanmelden bij facebook groepen en hier je links in plaatsen maar dit is maar van korte duur, want ten eerste wordt je de groep uitgezet en ten tweede worden je links verwijderd. Daar heb je dus helemaal niks aan.

Bij het maken van een facebookgroep moet je doel niet zijn of affiliate links te plaatsen, (al is dit wel jouw doel) want mensen willen geen groep volgen waarin alleen maar affiliate aanbiedingen worden geplaatst. Mensen willen er zelf beter van worden op bij een groep te zitten, dus dit moet ook jouw doel zijn. Je kunt als je groep begint te groeien om de zoveel tijd een affiliate link plaatsen, zodat het mensen niet irriteert. Houdt hierbij de regel 10/90. Je content moet 10% affiliate of promotie zijn en 90% helpende content. Je houdt hiermee een gezonde verhouding in je groep. Hierdoor blijft je groep groeien en verdien je op de lange termijn meer geld.

Een Instagrampagina groeien

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing is het belangrijkste om te hebben een doelgroep. Het maakt daarbij niet uit waar je doelgroep zich bevind en wie je doelgroep is.

Het is wel belangrijk dat je weet uit wat voor mensen je doelgroep bestaat, om zo affiliate producten aan te promoten.

Bij het opbouwen van een instagrampagina is het makkelijk om je doelgroep te kiezen, want alleen de mensen die de content die je post leuk vind volgen je.

Je kan daarom als je volging groeit en je genoeg moeite hebt gestoken in het bouwen van een groot publiek, op instagram makkelijk een affiliate programma promoten. Je kan simpel weg de affiliate links in je bio zetten en er naar verwijzen in je posts.

Ondanks het met direct linken mogelijk is om op deze manier geld te verdienen raadt ik je wel aan om een landingspagina te maken en die te plaatsen in je bio.

Dit omdat je via je landingspagina e-mailabonnees kan vergaren en zo een mailinglijst kan opbouwen die je vaker dan een keer kan gebruiken.

Wil je weten hoe je direct linking moet opzetten? En wil je ook weten wat het precies is en hoe het werkt?

Neem dan een kijkje op deze pagina, zodat je leert wat er mogelijk is met het direct linken van affiliate marketing.

Hoe kan ik affiliate marketing beginnen met een website?

Je hebt gelezen hoe je een campagne op kan zetten zonder een website te hebben. Maar nu ben je overtuigt dat je wel een website wilt hebben voor affiliate marketing.

Je kan een affiliate marketing website opzetten door een domeinnaam te nemen en hosting te kopen voor dat domein en zo kan je affiliate marketing beginnen.

Het klinkt misschien moeilijk om te doen, maar het is eigenlijk best makkelijk. Ik ga je kort uitleggen hoe je dit kunt doen en welke stappen je hiervoor moet ondernemen, zodat ook jij zo een mooie website in de lucht hebt om geld mee te kunnen verdienen.

Wil je weten hoe je een affiliate website kan beginnen door een stap voor stap gids te volgen? Ik heb namelijk een artikel voor je die precies uitlegt waar je op moet letten en hoe je er een kan starten!

Je kan hier lezen hoe je een affiliate website moet opzetten maken en groeien.

Als eert moet je zoeken naar een provider voor je nieuw website. Ik gebruik zelf altijd hostnet, maar je kunt ook Wix of een ander platform gebruiken om je website op te maken. Het voordeel van hostnet is dat je hun WordPress voor je installeren en daar heb je eigenlijk daarna helemaal geen omkijken meer naar.

Je kunt als je een account hebt aangemaakt bij hostnet gewoon vragen stellen in de chatbox en ze reageren altijd, dus wees niet bang om iets te vragen.

Wanneer je een domeinnaam hebt gevonden een hosting hebt uitgezocht en het WordPress pakket erbij hebt besteld ben je eigenlijk al klaar om je eigen website te maken. Je kunt als je dit hebt gedaan gewoon simpelweg inloggen op je WordPress site en er van maken wat je wilt. En nu kan affiliate marketing beginnen.

Tip

Op YouTube staan talloze video’s over het maken van wordpress websites
Zorg dat je er een paar kijkt zodat je een mooie website kunt maken

Thomas

Hey, ik ben Thomas oprichter van Onlinegrowlab. Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website. Als je vragen hebt stuur me dan een bericht via de contactpagina.

Recente berichten