Affiliate marketing voorbeelden ( 5 voorbeelden van affiliate websites + score 1 tot 10)


Als ondernemer wil weten wat je moet doen om zelf ook aan de top te kunnen komen. Als je net begonnen bent is het wel moeilijk om een gevoel te krijgen voor waar je aan moet beginnen, of niet. Affiliate marketing voorbeelden zijn dan wel handig om te hebben

Wanneer je jezelf wilt gaan storten op affiliate marketing is het makkelijk om een aantal voorbeelden te hebben. Je weet hierdoor wat je kunt gaan doen en hoe je kan gaan beginnen met je affiliate reis.

Ik ben zelf ook begonnen met affiliate marketing door gewoon dingen te proberen, maar het had makkelijker gekund. Als ik wist voor welke vorm van affiliate marketing ik moest gaan had ik maanden eerder geweest waar ik nu ben! Dus ik heb om die rede een dit artikel geschreven, zodat jij een voorsprong hebt op je reis als affiliate.

Laten we beginnen met de voorbeelden voor affiliate marketing websites. Ik heb hieronder een aantal type websites geschreven die je kunt gebruiken als je wilt starten met affiliate marketing.

Reviewsite

Zoals de naam al gezegd is een reviewsite een site waarop je reviews plaatst van producten of diensten. Als je een review site wilt opstarten moet je wel je borst nat maken, want dit is een moeilijke markt om in te komen met je website.

Er zijn veel verschillende review sites die hun geld verdienen met het schrijven of het bijhouden van reviews. Een van die sites is bijvoorbeeld www.trustpilot.com

Dit is een gigantische site waar mensen reviews op kunnen plaatsen om hun ervaringen te delen met andere mensen. Hoe trustpilot zijn geld verdient is door abonnementskosten voor bedrijven. Bedrijven kunnen hierdoor bijvoorbeeld meer uitnodigingen sturen voor reviews, maar ondanks dit bedrijf groot is in de review niche is het niet makkelijk om op te zetten.

Je hebt naast dit soort review sites ook andere review sites die makkelijke zijn om te beginnen als eenling. Als voorbeeld heb ik hier www.productreviewmom.com voor genomen. Dit is een blog website met als doel reviews geven over verschillende dingen voor bezoekers.

Deze website heeft bijvoorbeeld reviews over makeup, reizen en van allerlei soorten producten.

Om een goede review site op te zetten moet je veel artikelen schrijven binnen dezelfde niche. Je zorgt er hierdoor voor dat je autoriteit op bouwt met je website en zo makkelijker gevonden kan worden in de zoekresultaten van Google.

conlcusie

Het maken van een review site kan op verschillende manieren. De beste manier om te beginnen als reviewsite is via een blog. Je kan dan makkelijker je ranking krijgen op de zoekmachine en hierdoor sneller geld verdienen aan je website.

De score 1 tot 10
Moeilijkheidsgraad5
Tijd om te maken8
Geld verdienen8

Vergelijkingssite

Een vergelijkingssite is een website die mensen gebruiken om verschillende producten of diensten op te vergelijken. Je kan met zo een website makkelijk geld verdienen omdat je voor alle producten die je vergelijkt een affiliate link kan plaatsen.

Je komt natuurlijk hier om voorbeelden te zien en daar gaan we het dan gelijk over hebben. Hieronder heb ik een van de grootste vergelijkingssite van Nederland neer gezet namelijk www.kieskeurig.nl. Deze website is in mens groot en verdient hoogstwaarschijnlijk miljoenen met het vergelijken van goedkoopste aanbieders van producten.

Je kan op websites als deze makkelijk producten vinden die je eventueel zou willen kopen. Hun taak is hierbij dat ze alle aanbieders op een rij zetten. Je kan dan via de lijst makkelijk zien wie de goedkoopste is en daar je producten bij gaan kopen.

Deze website verdient dus geld met het doorsturen van bezoekers naar die producten. Iedereen die iets koopt na geklikt te hebben op een affiliate link binnen zo een site zorgt er voor dat kieskeurig geld verdient met het vergelijken.

Als je een vergelijkingssite wilt opzetten moet je er rekening mee houden dat je dat niet met een normaal platform kan doen, zoals WordPress. Je hebt hiervoor namelijk een speciaal CMS-systeem nodig omdat het bouwen nog al moeilijk kan zijn. Een van de aanbieders voor het maken van een vergelijkingssite is www.stellia.nl. Dus als je wilt starten neem dan zeker een kijkje bij hun.

De score 1 tot 10
Moeilijkheidsgraad9
Tijd om te maken8
Geld verdienen10

Informatieve websites

Een website maken met allerlei informatie kan een perfecte uitkomst zijn om affiliate marketing in te gebruiken. Je kunt namelijk artikelen schrijven over bepaalde onderwerpen. Hierdoor kan je zo nu en dan een affiliate link in je arikelen plaatsen waar bezoekers op kunnen drukken.

Deze voor van affiliate marketing is de meest voorkomende vorm en is daarmee ook de makkelijkste om te starten. Een voorbeeld van een informatie website (ook wel een blog). Is mijn website waar je nu op bent. Ik ben omdat het de makkelijkste manier is ook begonnen met het maken van een informatieve website, zodat ik uiteindelijk bezoekers om kan zetten in omzet, door zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

Maar ik ga niet mijn eigen website hieronder plaatsen, want er zijn nog veel betere voorbeelden van affiliate websites dan deze. Zoals demodernenomaden.nl

Mick van de moderne nomaden heeft een super grote informatieve blog website over online geld verdienen. Hij heeft artikelen geschreven over online geld verdienen en die gecombineerd met reviews van bepaalde tools, software en producten. Hiermee verdient hij zijn geld en is hij behoorlijk groot geworden met ze website.

Natuurlijk heeft dit voor hem ook wel een behoorlijke tijd geduurd voor zijn website zo groot was, maar het is het zeker waard.

Daarbij is het niet moeilijk om een blog te starten en artikelen te schrijven alleen is de tijd die je er insteekt behoorlijk veel. Het duurt namelijk zeker een jaar voor je enige bezoekers op je website ziet. Dus je moet veel schrijven en je ziet niet direct iets terug.

conclusie

Het maken van een affiliate website die gericht is op informatie is de makkelijkste manier om te starten met affiliate marketing. Je kunt namelijk met weinig kosten een affiliate website maken en groeien naar een groot aantal bezoekers.

De score 1 tot 10
Moeilijkheidsgraad2
Tijd om te maken4
Geld verdienen6

Webshops

Naast alle andere dingen die je kunt doen om geld te verdienen met websites is het maken van een affiliate webshop ook een goede strategie om je in te verdiepen.

De mensen die een affiliate webshop maken een totale webshop met producten en linken deze naar de leverancier van de producten. Ook hier geld weer als iemand iets koopt via de link op de site van de leverancier krijg jij geld als een affiliate.

Ik raad niet aan om een affiliate webshop te maken omdat dit moeilijk te ranken is en er veel concurrentie is voor bepaalde producten.

Dat ter zijde is het een geniale manier om geld te verdienen als het je lukt om de website te ranken voor bepaalde producten, want als je gevonden wordt zijn de mensen die hiernaar zoeken hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een product om te kopen.

Een voorbeeld van een affiliate webshop jas.nl. Dit is een webshop die allerlei jassen verkoopt van andere merken. Als je op de webshop komt kun je onder de producten zien waar de jassen vandaan komen.

Als je drukt op de link van een jas wordt je automatisch doorgestuurd naar de webshop van de leverancier. Hier geld weer hetzelfde. Als iemand een jas koopt bij de leverancier via een link van Jas.nl krijgen hun een commissie van de leverancier voor het doorsturen van de klanten.

conclusie

Voor het maken van een affiliate webshop moet je veel tijd uittrekken. Het is niet moeilijk om zo een soort website op te zetten, maar wel om leveranciers te vinden die met je in zee willen gaan als nieuwe speler. Ook moet je er rekening mee houden dat dit een duurdere manier is om een affiliate website te maken om dat de ecommerce kant van de website altijd meer geld kost dan een normale website.

Het maken van producten neemt ook erg veel tijd in beslag en ranken op een zoekmachine is erg moeilijk voor een webshop als je dit nog nooit gedaan hebt.

De score 1 tot 10
Moeilijkheidsgraad6
Tijd om te maken9
Geld verdienen10

Thomas

Hey, ik ben Thomas oprichter van Onlinegrowlab. Leuk dat je een kijkje komt nemen op de website. Als je vragen hebt stuur me dan een bericht via de contactpagina.

Recente berichten